Idejno izhodišče interierja je morsko dno lagune tropskih otokov. Ambient restavracije je s svojo zasnovo, materiali in osvetlitvijo zasnovan tako, da ima gost občutek , da se nahaja v podvodnem svetu tropskega otoka. Temu vodilu je podrejena zanova elementov interierja in izbor materialov.
Glavna ideja pogleda na interier restavracije je zasnova interierja tako, da se njegove meje in robovi zabrišejo in se ustvari iluzija večjega prostora. To doseže interier z dvema značilnima elementoma. Obodne stene imajo temno osnovo z grafičnim motivom morske trave, ki valuje v tokovih morja . Z osvetlitvijo poudarjen motiv izpostavi podobe morskega rastlinja in zaradi temne podlage stene se obod prostora dematerializira. Drugi element je zasnova spuščenega stropa, ki z organsko valujočo obliko, ki se ne dotika obodnih sten v kombinaciji z indirektno svetlobo vizualno lebdi nad prostorom restavracije. Presevanje naravne in umetne svetlobe po obodih organskih oblik stropa ustvari iluzijo presevanja sončne svetlobe na morskem dnu. Idejno celoto dopolnjuje tudi zasnova talne obloge, ki spominja na peščeno morsko dno posejano s fragmenti morskih bitij.
V osrednjem delu restavracije je motiv morskega dna nadgrajen z 'otokom morske trave' , ki je zasnovan kot nizko korito napolnjeno s peskom, v katerega je posajena okrasna trava ali praprot, ki spominja na morsko rastlinje.
Tudi zasnova elementov pomične opreme sledi vodilni ideji , tako, da so tudi ti elementi zasnovani kot abstrakcija morskega rastlinja posejanega po prostoru restavracije. Na ta način se ustvari doaten prostorski vtis v kombinaciji z grafično podobo obodnih sten.
Restavracija Oceanis
Projekt:
Restavracija Oceanis
Lokacija:
Hotel Perla, Nova Gorica
Program:
Javni program, turizem
Naročnik:
HIT hoteli, igralnice, turizem d.d.
tip:
Novogradnja
Objekt:
437,00 m²
Status:
Vabljeni natečaj, 2011